Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Νέο σήμα για το Ράλλυ Ακρόπολις

Μάλλον αδικεί το νέο σήμα τον εθνικό μας αγώνα. Μπορεί τα σχήματα να συμβολίζουν τις ειδικές διαδρομές, το κόκκινο χρώμα το πάθος για τον αγώνα, το πράσινο την ελληνική ύπαιθρο και το μπλε την Ελλάδα, ωστόσο ουδείς μπορεί να αντιληφθεί ότι πρόκειται για λογότυπο αγώνα ράλι, εκτός από τον Σαλβαντόρ Νταλί του οποίου η σουρεαλιστική προσέγγιση άλλαξε τα δεδομένα στη ζωγραφική.

Χθες, στο εξαιρετικό Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, που φιλοξενεί 110 ιστορικά αυτοκίνητα παραγωγής (κατασκευής 1895 – 1980), όπου λειτουργεί για μαθητές δωρεάν πρόγραμμα οδικής ασφάλειας, στη συνέντευξη τύπου για το Ράλλυ Ακρόπολις ανακοινώθηκε και το νέο σλόγκαν του αγώνα που θα πλαισιώνει το σήμα.
Την επιλογή έκανε το κοινό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης, αλλά μάλλον κι αυτή η προσέγγιση του κόσμου θα πρέπει να θεωρηθεί υπερβολή.
Αντί για το τυπικό «Rally of Greece» που χρησιμοποιήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, τώρα θα έχουμε το Rally of Gods» που μπορεί να παραπέμπει στην ελληνική μυθολογία και στους θεούς του Ολύμπου, ωστόσο εμπεριέχει εγωκεντρική διάθεση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στο Ράλλυ Ακρόπολις δεν έχουν συμμετάσχει οι «θεοί» του σπορ.
Σε άλλη ψηφοφορία του κοινού για το Hall of Fame, στους Έλληνες οδηγούς πρώτευσε ο «Στρατισσίνο» ή κατά κόσμον Στράτης Χατζηπαναγιώτου, έναντι του «Ιαβέρη» Τάσου Μαρκουίζου, του «Σιρόκο» Τάσου Λιβιεράτου και του Γιώργου Μοσχού που κατάφεραν να κερδίζουν σε ειδικές διαδρομές μεγαθήρια αντιπάλους, οδηγούς και αυτοκίνητα!
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο ρέκορντμαν συμμετοχών με 40 Ράλλυ Ακρόπολις, ο «Λεωνίδας» Αλέξανδρος Μανιατόπουλος πήρε μόνο 1% των ψήφων! Μάλιστα. Στους ξένους οδηγούς επικράτησε η λογική με τον αείμνηστο Κόλιν Μακ Ρέι να έχει κερδίσει πέντε φορές τον αγώνα.
Ως καλύτερο αυτοκίνητο επιλέχθηκε και μάλλον δίκαια η Lancia Delta HF Integrale (έναντι του Audi Quattro), ως καλύτερη ειδική διαδρομή οι Καρούτες και ως κορυφαία στιγμή η υπερειδική διαδρομή που έγινε το 2005 στο ΟΑΚΑ.
http://www.sport-fm.gr/article/464452

Δεν υπάρχουν σχόλια: