Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Είχε κλέψει 476 μελίσσια

Πληθώρα κλοπών κυψελών μαζί με τις μέλισσές τους έχει διαπράξει ένας 45χρονος, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων.
2006 έως και τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου, προέβη σε τουλάχιστον εξήντα επτά κλοπές, αφαιρώντας συνολικά τετρακόσιες εβδομήντα έξι κυψέλες μελισσών με το περιεχόμενο τους (σμήνη μελισσών). Οι κυψέλες εντοπίσθηκαν από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων σε διάφορες περιοχές του νομού, όπου τις είχε μεταφέρει, αφού πρώτα άλλαξε στις περισσότερες τον εσωτερικό και εξωτερικό τους χρωματισμό και κατέστρεψε τους κωδικούς ταυτότητάς τους.
Οι κυψέλες κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν για φύλαξη σε δημοτική έκταση, που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Τρικκαίων, όπου στη συνέχεια κλήθηκαν προς αναγνώριση-ταυτοποίηση οι ιδιοκτήτες τους. Επίσης, κατασχέθηκε το ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο, με το οποίο ο δράστης μετέφερε τις κλεμμένες κυψέλες.
Μέχρι τώρα, εξήντα επτά άτομα αναγνώρισαν συνολικά τριακόσιες εξήντα κυψέλες μελισσών, από το σύνολο των τετρακοσίων εβδομήντα έξι, που εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν.
Η διαδικασία αναγνώρισης-ταυτοποίησης και των υπολοίπων κυψελών συνεχίζεται, ενώ η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: