Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Μια ΣΠΙΘΑ χρειαζόμαστε όλοι!!!

ΣΠΙΘΑ ονομάστηκε το κίνημα που ίδρυσε ο Μίκης Θεοδωράκης, με αφορμή την αφύπνιση
των πολιτών αυτής της χώρας από τον οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό, πολιτιστικό λήθαργο, στον οποίο έχει περιέλθει.
Έχει ως στόχο επίσης να μας κάνει μας να αναρωτηθούμε γιατί αφήσαμε την πατρίδα μας, να φτάσει στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, για να αντιδράσουμε, έστω και τώρα που τα πράγματα έχουν ζορίσει αρκετά και ουσιαστικά η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.
Όπως είπε και ο ίδιος στο βίντεο παρουσίασης του κινήματος, δεν πρόκειται για την ίδρυση κάποιου πολιτικού κόμματος ή οργάνωσης, που να έχει οποιοδήποτε πολιτικό υπόβαθρο και δεν διακηρύσσει καμία απολύτως πολιτική ιδεολογία, άλλωστε είναι ουτοπικό στις μέρες μας να μιλάμε για πολιτική ιδεολογία, όταν οι πολιτικοί έφεραν την Ελλάδα ένα βήμα πριν την πτώχευση.
Είναι ένα κίνημα ανεξάρτητων πολιτών που δημιουργήθηκε από τον ίδιο και κάποιους άλλους πολίτες ανώνυμους και επώνυμους, που δεν ανέχονται πλέον τον εμπαιγμό του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ.
Άλλωστε του αξίζουν συγχαρητήρια γιατί είναι ένας από τους ελάχιστους πνευματικούς ανθρώπους αυτής της χώρας, αν όχι ο μοναδικός που αντέδρασαν με πράξεις και όχι με λόγια, ανάλογα βέβαια με τα μέσα που ο καθένας διαθέτει.
Έτσι λοιπόν και εγώ ως ένας απλός και προβληματισμένος πολίτης, αηδιασμένος από την όλη κατάσταση της Ελλάδας, αποφάσισα να ακολουθήσω και να ενταχθώ σε αυτό το κίνημα, άλλωστε δεν έχω να χάσω και τίποτα
Είναι και αυτό μια μορφή κοινωνικής συσπείρωσης και προβληματισμού για τα τεκταινόμενα της χώρας μας. Έστω και αν η δράση αυτού του κινήματος αρχικά θα περιορίζεται σε μαζικές συζητήσεις περί της υφιστάμενης κατάστασης, σε κλειστούς δημόσιους χώρους.
Αλλά όλοι από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε για να επιτύχουμε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Τι έχουμε να χάσουμε; απολύτως τίποτα, αντιθέτως εάν δεν αντιδράσουμε, έχουμε να χάσουμε πάρα πολλά.
Άλλωστε δεν μας κάλεσε κάποιος τυχαίος, αλλά ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης.
Δασκαλάκης Ιάκωβος

Δεν υπάρχουν σχόλια: