Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Η Ελλάδα είναι ΖΑΜΠΛΟΥΤΗ

Σε αυτά τα δεκάλεπτα αποσπάσματα από την εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα Πύλες του Ανεξήγητου,παρουσιάζεται αναλυτικά ο τεράστιος ορυκτός πλούτος της Ελλάδας σε κοιτάσματα χρυσού, χαλκού, ουρανίου, μαγγανίου, βωξίτη και βεβαίως πετρελαίου.
Μόνο τα υπολογιζόμενα βαρέλια σε πετρέλαιο υπολογίζονται σε 5.5 δισεκατομμύρια και θα μπορούσαν να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας για τα επόμενα είκοσι χρόνια.
Επίσης τα κέρδη που θα αποκόμιζε η χώρα μας από την εκμετάλλευση των χρυσοφόρων και άλλων μεταλλευμάτων, που είναι θαμμένα στο υπέδαφός της θα απέφεραν τρισεκατομμύρια ευρώ σε κέρδη, λύνοντας το βιοποριστικό πρόβλημα της χώρας και θα την καθιστούσε σε μια από τις πολουσιότερες χώρες του κόσμου.
Ο λόγος που δεν εκμεταλλευόμαστε αυτά τα κοιτάσματα πετρελαίου, δεν είναι άλλος από τις αντιδράσεις της Τουρκίας, δηλαδή σκοπίμως οι πολιτικοί αποκρύπτουν τις έρευνες που αποδεικνύουν την τεράστια ύπαρξη μεταλλευμάτων στο ελληνικό υπέδαφος, για να μην δυσαρεστηθούν οι Τούρκοι που στο κάτω κάτω δεν έχουν κανένα δικαίωμα επί αυτών σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάννης.
Δασκαλάκης Ιάκωβος

Δεν υπάρχουν σχόλια: