Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ψαράς ξεγέννησε καρχαρία...

Ένας 40χρονος ψαράς από την Κροατία, αιχμαλώτισε κατά λάθος έναν θηλυκό καρχαρία, που κυοφορούσε έξι μωρά. Αφού πέθανε η μητέρα στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τα δίχτυα, ο ψαράς αφήνοντας στην άκρη το φόβο του, κατάφερε να «ξεγεννήσει» δύο από τα έξι μικρά, σώζοντάς τους τη ζωή.
Ο Ρόμπερτ Βούλιτς βρισκόταν, με τη βάρκα του κοντά στο νησί Παλαγκρούζα, όταν αντιλήφθηκε ότι στα δίχτυα του είχε πιάσει έναν θηλυκό καρχαρία, ο οποίος πάλευε για να ξεφύγει, όπως δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα «24 Sata». Ο καρχαρίας έχασε τις δυνάμεις του και στη συνέχεια πέθανε.
Ωστόσο, ο Ρ. Βούλιτς παρατήρησε πως "ο θηλυκός καρχαρίας μάλλον κυοφορούσε και έτσι επιχείρησα να βοηθήσω τα μικρά".
Έτσι, έπειτα από επίμονη προσπάθεια ο Ρ. Βούλιτς κατάφερε να σώσει δύο από τους συνολικά έξι μικρούς καρχαρίες και μάλιστα, οι φίλοι του, που βρίσκονταν μαζί του στη βάρκα, βιντεοσκόπησαν το περιστατικό.
Ο Ρ. Βούλιτς δήλωσε πανευτυχής που κατάφερε να σώσει έστω και δύο μικρούς καρχαρίες και να τους δει να κολυμπούν στα νερά της Αδριατικής.

http://nonews-news.blogspot.com/2011/02/blog-post_1999.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nonews-news+%28nonews-NEWS%29

Δεν υπάρχουν σχόλια: