Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Συρία: Πρόσβαση σε you tube και facebook θα έχουν οι πολίτες

O Αμπντελσαλάμ Χαϊκάλ, επιχειρηματίας στα πεδία της τεχνολογίας και των ΜΜΕ δήλωσε πως οι πολίτες υπέβαλαν αίτημα για άρση της λογοκρισίας στους παρόχους του Διαδικτύου. Η διαδικασία για την άρση μπορεί να κρατήσει κάποιες μέρες υπογράμμισε ένας από τους παρόχους.
Αναλυτής σε δημοσίευμα της εφημερίδας Al-Watan γράφει πως το μέτρο αυτό "δείχνει σαφώς ότι το κράτος δεν έχει φόβους πως το διαδίκτυο αποτελεί κάποια απειλή".
Ωστόσο κάποιες ιστοσελίδες όπως η αραβική έκδοση της Wikipedia και ένας μεγάλος αριθμός αραβικών και ξένων ΜΜΕ καθώς επίσης και αραβικά μπλογκς παραμένουν απαγορευμένα για το συριακό λαό.
Tο Ίντερνετ και διάφοροι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook και το twitter έπαιξαν ρόλo στις κινητοποιήσεις στην Τυνησία και στην Αίγυπτο καθώς οι παρατάξεις χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο για να καλέσουν τους πολίτες να συμμετάσχουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Η Αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον σε δηλώσεις της είχε ζητήσει να μην παρεμποδίζετε η πρόσβαση στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Από την Ουάσινγκτον συνεργάτης της επιδοκίμασε την εξέλιξη αυτή στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: