Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Λύση στον ορίζοντα για τον ΑΟΧανιά

Στην πρωινή εκπομπή του Χανιά Sport Fm 90.5 βγήκε η είδηση ότι τα ηνία
της ομάδας μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος του Νότη Ψυλλάκη,
αναλαμβάνει ο επικεφαλής της κίνησης φιλάθλων του ΑΟΧ
για τη σωτηρία της ομάδας Παντελής Ευθυμάκης.
Στην ανακοίνωση από ραδιοφώνου προέβη το μέλος της κίνησης αυτής
Κώστας Τσουβαλάς που δήλωσε χαρακτηριστικά ότι:
«Γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια για να τελεσφορήσει όλη αυτή η διαδικασία που ξεκίνησε για το καλό του ΑΟΧ και τίποτε άλλο.Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση ή κάτι συγκεκριμένο. Πιστεύω ότι μέχρι το βράδυ θα έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Συζητάμε με κάποιους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να μπουν δυναμικά στην ΠΑΕ.Από εκεί και πέρα κάποια πράγματα πρέπει να ξεκαθαρίσουν ετσι ώστε το τοπίο να είναι καθαρό σε σχέση με τον ΑΟΧ. Γιατί όπως είδατε όλοι ξεκίνησε μια προσπάθεια ο Παντελής (σ.σ. Ευθυμάκης) μαζί με κάποιους ανθρώπους, αλλά στην πορεία κάποιοι δεν υπάρχουνε. Δεν υπήρχε τρόπος να συνεχίσει αυτή η προσπάθεια κι έτσι λοιπόν συνεχίζει μόνος του με κάποιους φίλους να δούμε τι θα γίνει. Είμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή σε μια προσπάθεια που θα κρίνει εάν υπάρχει αύριο στην κίνηση που κάνει ο Παντελής και μερικοί άλλοι. Πιστεύω μέχρι το βράδυ να έχουμε κάποια αποτελέσματα. Η δική μας η αντίληψη είναι ότι θα υπάρχει θετική εξέλιξη. Η ουσία είναι να υπάρξει θετική ανταπόκριση και από την άλλη πλευρά. Η άλλη μεριά είναι οι πρώην μέτοχοι της ΠΑΕ και οι άνθρωποι με τους οποίους συζητάμε και οι οποίοι θέλουν ένα ξεκάθαρο τοπίο. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».
Σε σοβαρότερες αποκαλύψεις προχώρησε όμως ένα άλλο μέλος της κίνησης
ο Κώστας Μανιουδάκης, λέγοντας ευθέως ότι η κίνηση με επικεφαλής
τον Ευθυμάκη αναλαμβάνει να βγάλει την ομάδα από το οικονομικό αδιέξοδο.
«Γράψαμε μια επιστολή για να διαβαστεί από  τον κ. Ευθυμάκη, αλλά κάτι του συμβαίνει και ήρθε στην θέση του ο κ. Τσουβαλάς. Απλά για να καθησυχάσουμε τον κόσμο, τον φίλαθλο τον αγνό, αυτό που αγαπάει την ομάδα και περιμένει από χθες, προχθές την σημερινή ημέρα για να ανασάνει.Το δια ταύτα για να το ακούσει ο κόσμος όλος να το πω καθαρά, λιανά και ωραία. Η κίνηση με επικεφαλής τον Παντελή Ευθυμάκη, ο οποίος δεν επιθυμεί να ακούγεται το όνομά του και μιλάμε η κίνηση μεταξύ ίσων και μπροστά ο κ. Ευθυμάκης, αποφασίσαμε την ομάδα την αναλαμβάνουμε. Την παίρνουμε, ξεκινάμε, τελειωμένο, να το ακούσει ο κόσμος. Δεν μπορεί να μασάμε τα λόγια μας και να λέμε και αύριο, και αύριο. Περιμένουνε ποδοσφαιριστές, περιμένουνε φίλαθλοι. Είναι 100% επίσημο. Δεδομένο είναι έχει τελεσιδικήσει που λένε και οι νομικοί.Τελειωμένο την ομάδα την αναλαμβάνουμε. Την ομάδα δεν θα την αναλάβουμε σε περίπτωση:
1) που δεν κατατεθούν οι παραιτήσεις του προηγούμενου Δ.Σ.-έχουν κατατεθεί , τις έχουμε στα χέρια μας.
2)αν ο μεγαλομέτοχος ο κ. Μαμιδάκης δεν συνεχίσει να στηρίζει την κίνηση μας-οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι συνεχίζει.
3)βασικότερο και σπουδαιότερο, οι μεγαλομέτοχοι οι υπόλοιποι, ο κ. Πάτερος, που αγαπάει την ομάδα και θέλει το καλό της όσο κανένας άλλος, μαζί με τους υπόλοιπους μετόχους να παραδώσουν τις μετοχές τους όπως είχαμε πει, όχι να τις χαρίσουνε. Τις μετοχές τους στην ΠΑΕ να τις έχουμε εμείς, να μην έχουμε πόλεμο όταν θα ξεκινήσουμε».

Από την άλλη ο πρώην μεγαλομέτοχος Σταύρος Πάτερος δήλωσε ότι
παραχωρεί τις μετοχές του:
«Παραχωρώ τις μετοχές μου στο ενδιαφερόμενο διοικητικό σχήμα, αλλά δεν προτίθεμαι να ασχοληθώ και πάλι με τα κοινά του ΑΟΧ».
Παρακάτω παρουσιάζεται αναλυτικά το πλάνο ανάπτυξης της ομάδας σε όλα τα τμήματα
και όλους τους τομείς:
Η συντριπτική πλειοψηφία των Χανιωτών φιλάθλων «φωνάζει» και θέλει η αγαπημένη μας ομάδα να λειτουργεί μακριά από αδιαφανή πλέγματα συμφερόντων, μακριά από παραμάγαζα και ιδιοτελή συμφέροντα. Ο Χανιώτης φίλαθλος θέλει να δει τον ΑΟΧ εκεί που του αξίζει και με υπομονή, εργατικότητα, διαφάνεια και όραμα να  κατακτήσει κορφές που δεν πάτησε ποτέ ως τώρα.
 Προτείνουμε την εφαρμογή εκείνου του μοντέλου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου , που προκρίνει την συμμετοχική μορφή λαϊκής βάσης,  η οποία εφαρμόζεται με επιτυχία σε άλλες χώρες και μάλιστα στο πιο υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.
 Θα ζητηθεί από όλα τα παλαιά μέλη του Δ.Σ. να καταθέσουν τις μετοχές τους, έτσι ώστε αυτές να διατεθούν ισομερώς σε όλους τους νέους μετόχους. Αυτό δεν ισχύει για τον βασικό μέτοχο και χορηγό του ΑΟΧ, τον όμιλο Μαμιδάκη που όπως έχει δηλώσει δια του εκπροσώπου του κ. Προκοπάκη θα συμμετάσχει στην αύξηση του Μ.Κ., κάτι το οποίο θα οριστικοποιηθεί σε συνάντηση που εκκρεμεί.

Στόχος είναι η διασπορά του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ σε περισσότερα από 2.000 μέλη.

Ο Αθλητικός Οργανισμός ΑΟΧ.

Η ιδέα αφορά στην δημιουργία ενός αθλητικού οικοδομήματος το οποία σύμφωνα με τον τρόπο λειτουργίας του θα έχει άμεσο στόχο την καθιέρωση του Χανιώτικου ποδοσφαίρου μέσω του ΑΟΧ, στο ανώτερο επίπεδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου με παράλληλη ανάδειξη Χανιωτών ποδοσφαιριστών.

Ο Αθλητικός Οργανισμός ΑΟΧ θα απαρτίζεται

1-      Από την ομάδα του ΔΑΟΧ η οποία μέσω της μόνιμης παρουσίας της στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής θα έχει ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση ικανών ποδοσφαιριστών που θα πλαισιώσουν την επαγγελματική ομάδα του ΑΟΧ.
2-      Από τις ακαδημίες ποδοσφαίρου της Νέας Κυδωνίας (Ολυμπιακός)
3-      Από τον ερασιτέχνη ΑΟΧ με τις ομάδες υποδομής
4-      Από την γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα

Τα ποδοσφαιρικά ταλέντα του νομού που θα αναδεικνύονται μέσα από τα τοπικά πρωταθλήματα θα ζητηθεί να μεταγράφονται στον ΑΟΧ με τα αντίστοιχα ανταλλάγματα - βοηθήματα στην ομάδα τους.

Α. Διοικητική Οργάνωση

-          Είναι προφανές ότι ένας τέτοιος Αθλητικός Οργανισμός, θα πρέπει να διοικείται από μια μεγάλη διοικητική ομάδα τουλάχιστον 40 μελών τα οποία θα επανδρώσουν τα διοικητικά συμβούλια των επί μέρους ποδοσφαιρικών ομάδων, που θα συνθέτουν τον Αθλητικό Οργανισμό του ΑΟΧ.
-          Οι ρόλοι και οι θέσεις των μελών του Δ.Σ. θα υπαγορεύονται από τις ανάγκες του αθλητικού οργανισμού του ΑΟΧ και θα διέπονται από την ίδια φιλοσοφία.
-          Σύνθεση διοικητικής ομάδας με νέα και παλαιά μέλη, ικανά να ενισχύσουν και οικονομικά την ΠΑΕ.
-          Αξιοποίηση όλων όσων αγαπούν και θέλουν να προσφέρουν στην ομάδα.
-          Ενεργοποίηση - Αξιοποίηση όλου του υγιώς σκεπτόμενου ανθρώπινου δυναμικού που περιβάλει τον ΑΟΧ.
-          Εκπόνηση οργανογράμματος   και λειτουργία της ΠΑΕ βάσει αυτού.
-          Πλήρης επαγγελματική απασχόληση εξειδικευμένου διοικητικού προσωπικού στην ΠΑΕ - οργανόγραμμα.
-          Σχεδιασμός - πλάνο βραχυπρόθεσμης (τριετούς) και μακροπρόθεσμης (εξαετούς) ανάπτυξης/ ορισμός στόχων.
-          Οργάνωση τμήματος εκμετάλλευσης - Εμπορικό τμήμα.

Β. Ποδοσφαιρικό Τμήμα

-          Ανάληψη τεχνικής ηγεσίας από προπονητή (απόλυτο αφεντικό) ο οποίος να συνδυάζει τα τυπικά προσόντα επιπέδου UEFA A', να έχει την κατάλληλη προσωπικότητα, την διανοητική εμβέλεια και την επαγγελματική προϊστορία που μπορούν να διασφαλίσουν, με όσο το δυνατόν μικρότερο ρίσκο, την υλοποίηση του ποδοσφαιρικού σχεδιασμού του συλλόγου.
-          Ενίσχυση του ποδοσφαιρικού τμήματος με ποδοσφαιριστές που  θα υποδείξει ο νέος προπονητής, αλλά και με ορθολογική διαχείριση των ήδη υπαρχόντων, καθώς και την αποδέσμευση ή παραχώρηση άλλων.
-          Δημιουργία ιατρικού επιτελείου και εξασφάλιση συνεργασία με ιατρικά εργαστήρια και θεραπευτήρια.

Ακαδημίες:
  1. θα οριστεί επικεφαλής, μέλος του Δ.Σ. Τεχνικός προϊστάμενος θα είναι ο πρώτος προπονητής.
  2. Οι ακαδημίες θα πλαισιώνονται όσο αναπτύσσονται από το κατάλληλο τεχνικό προσωπικό.
  3. Θα γίνει διερεύνηση με τα ΤΕΦΑ και τον Δήμο, ούτως ώστε να έχουμε γυμναστές αλλά και πτυχιούχους γυμναστές ή προπονητές οι οποίοι θα ασχολούνται στις μικρές κατηγορίες, κάνοντας την διπλωματική τους.
  4. Εγγραφή όσον το δυνατόν περισσότερων παιδιών.

Γ. Γήπεδο - Εγκαταστάσεις

Ορισμός έδρας.
Βασικός παράγοντας ανάπτυξης και προόδου της ομάδος, αλλά και υγιούς λειτουργίας της ΠΑΕ, είναι η ύπαρξη μόνιμης και σύγχρονης ποδοσφαιρικής στέγης. Είναι γνωστές οι διαχρονικές δυσκολίες που υπάρχουν στην χρήση και την γενικότερη λειτουργία του Εθνικού Σταδίου, αλλά και η αδυναμία της πολιτείας να σταθεί στο ύψος της, όσον αφορά την λειτουργία του. Η Ελλιπής συντήρηση των χώρων, ο περιορισμένος αριθμός θέσεων θεατών, η πολύπλευρη χρήση του και η μη δυνατότητα οικονομικής εκμετάλλευσης του από την ΠΑΕ είναι οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να εγκαταλειφθεί  το Εθνικό Στάδιο ως έδρα της ομάδας.
Ακόμη και εκείνοι που πιστεύουν ότι η προσβασιμότητα, αλλά ίσως και ιστορικότητα του Σταδίου είναι σημαντικοί λόγοι επιλογής του ως έδρα, θα πρέπει πρώτα να αναρωτηθούν, αν αυτό το στάδιο  αποτελεί οικονομικό πνεύμονα για την ΠΑΕ ή αντίθετα βραχνά.

Η σύγχρονη ποδοσφαιρική επιχειρηματική ανάπτυξη, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εφαρμογή στοχευόμενου μάρκετινγκ.  Ο θεατής - πελάτης - οπαδός πρέπει να απολαμβάνει υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται όχι τόσο στην αξία του εισιτηρίου του, αλλά στην προσδοκία του για ικανοποίηση. Οι ποδοσφαιρικές ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους, πρέπει να έχουν δικό τους γήπεδο (όχι απαραίτητα ιδιόκτητο).
Η αγωνιστική και εξωαγωνιστική  εκμετάλλευση των γηπεδικών εγκαταστάσεων είναι το κλειδί για την οικονομική ανεξαρτησία του συλλόγου. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να ξεκαθαριστεί η διάρκεια και το είδος της χρήσης των γηπεδικών εγκαταστάσεων.

-          Βελτίωση υποδομών.
-          Συντήρηση
-          Αύξηση χωρητικότητας
-          Εκμετάλλευση χώρων
-          Αν αυτά δεν μπορούν να εφαρμοστούν στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, θα πρέπει να στραφούμε σε αναζήτηση έδρας.
Επειδή είναι γνωστή η έλλειψη «σοβαρών» ποδοσφαιρικών γηπέδων στον νομό μας ίσως θα πρέπει να βρεθεί μια μεσοπρόθεσμη λύση με την παραχώρηση του Σταδίου Περιβολίων, ενώ παράλληλα θα πρέπει να κατευθυνθούμε στην λύση κατασκευής γηπέδου.

Προπονητήριο - Βοηθητικό

Είναι ΑΠΟΛΥΤΗ ευθύνη της ΠΑΕ να προστατέψει την επένδυση της. Δεν πρέπει να εξαρτάται από την διάθεση ή την ικανότητα της δημοτικής αρχής να προσφέρει τα αυτονόητα. Θα πρέπει να εξασφαλισθεί η στοιχειώδης  υλικό-τεχνική υποδομή συντήρησης του προπονητικού χώρου που παρέχεται από τον Δήμο στον ΑΟΧ.


Δ. Εξωστρέφεια

  1. Μεγαλύτερη διείσδυση στην κοινωνία, ώστε να περιβάλλει το σύνολο και να τον αγκαλιάσει.
  2. Είναι απαραίτητη η αναβάθμιση της λειτουργίας του γραφείου τύπου.
  3. Ίδρυση τμήματος marketing - προώθησης - επικοινωνίας
  4. Διατήρηση άριστων σχέσεων, αλλά και εκπροσώπηση του συλλόγου στα ποδοσφαιρικά πρωτοβάθμια αλλά και δευτεροβάθμια όργανα της Ελληνικής πολιτείας, αλλά και των ποδοσφαιρικών οργανισμών του εξωτερικού.
  5. Ανάπτυξη σχέσεων με άλλα ποδοσφαιρικά σωματεία και ΠΑΕ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  6. Ενίσχυση και εποπτεία του συλλόγου οργανωμένων «Blue Boys».

Ε. Κοινωνικό πρόσωπο

Ο Αθλητικός Οργανισμος ΑΟΧ θα επιβεβαιώνει την φιλοσοφία του ως ομάδα λαϊκής βάσης και βούλησης, με δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, προσφέροντας, προβάλλοντας και παρεμβαίνοντας όπως και όπου χρειαστεί, είτε σε τοπικό, είτε σε πανελλαδικό ή ακόμη και σε διεθνές επίπεδο.

Κίνηση φίλων Α.Ο. Χανιά

Πηγή: www.xaniasportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: