Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Ο οικονομικός απολογισμός του σεισμού στην Ιαπωνία

Στα 16,9 τρισεκατομμύρια γεν (209,8 δισεκατομμύρια δολάρια) υπολογίζεται το κόστος των ζημιών σε κτίρια, δρόμους και λιμάνια από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν την 11η Μαρτίου τη βορειοανατολική Ιαπωνία, ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική κυβέρνηση.Οι ζημιές σε..
σπίτια και εργοστάσια υπολογίζονται περίπου στα 10,4 τρισεκατομμύρια γεν. Η καταστροφή κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 15.482 άνθρωποι ενώ 7.427 είναι αγνοούμενοι, κατέστρεψε περισσότερα από 100.000 σπίτια και προκάλεσε ζημιές σε 400.000.
Οι ζημιές σε καλλιέργειες, δάση και εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας υπολογίζονται στα 1,9 τρισεκατομμύρια γεν, ενώ για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές για παροχές όπως το νερό και το φυσικό αέριο εκτιμάται στα 1,3 τρισεκατομμύρια γεν. Οι ζημιές σε κυβερνητικά κτίρια υπολογίζονται στα 1,1 τρισεκατομμύρια γεν.
Στις εκτιμήσεις αυτές που βασίζονται σε στοιχεία από υπουργεία και από πληγείσες επαρχίες, δε συνυπολογίζονται οι επιπτώσεις της πυρηνικής κρίσης στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.
Πηγή: trelokouneli.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: