Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Traversée du Lefka Ori

Το παραπάνω βίντεο διάρκειας 15 λεπτών είναι ένα φιλμ σκηνοθετημένο από τον Χρήστο Τσούτσια, στο οποίο παρουσιάζεται η προσπάθεια διάσχισης των Λευκών Ορέων στα Χανιά, από μια ολιγομελή ομάδα Γάλλων και Ελλήνων αθλητών σκιέρ, μέσα σε μια μόνο ημέρα, με ορειβατικά σκι τον περασμένο Μάρτιο στα πλαίσια της Πανελλήνιας Συνάντησης Ορειβατικού Σκι, που είχε πραγματοποιηθεί τότε στα Λευκά Όρη.
Ουσιαστικά οι πρωταγωνιστές του βίντεο είναι δύο Γάλλοι καταξιωμένοι σκιέρ, οι οποίοι όπως αναφέρεται στο βίντεο ξεκίνησαν τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας από το οροπέδιο του Ομαλού και συγκεκριμένα στις 6.00 το πρωί και μετά από 5 ώρες και κάτι τερμάτισαν στο οροπέδιο του Ασκύφου, επιτυγχάνοντας έναν άθλο, καλύπτοντας μια απόσταση 40 χιλιομέτρων με τα χιονοπέδιλα!!!!
Στο βίντεο καταγράφεται η όλη πορεία των σκιέρ στα χιονισμένα Λευκά Όρη, αλλά και εντυπωσιακές εικόνες από τις θεόρατες και χιονισμένες βουνοκορφές της Μαδάρας.
Μαγευτικά πλάνα από τα χιονισμένα Λευκά Όρη, με τους σκιέρ στην αρχή να κάνουν μια κοπιαστική ανάβαση και στη συνέχεια να διασχίζουν με τα σκι τις κάτασπρες βουνοπλαγιές, με τη θέα και το άσπρο τοπίο να είναι εντυπωσιακά.
Μια πολλή ωραία και προσεγμένη δουλειά, που αναδεικνύει την εκπληκτική ομορφιά των Χανιώτικων Μαδάρων σε όλο της το μεγαλείο, δίνοντας το απαραίτητο αποδεικτικό υλικό για την τουριστική τους προβολή και αξιοποίηση ως ένας αξιόλογος προορισμός χειμερινού τουρισμού.
Το βίντεο το δημοσίευσα εξαιτίας ανάλογης ανάρτησης στο ιστολόγιο climbinchania.blogspot.com.

1 σχόλιο:

iLiAs είπε...

καλη χρονια να εχεις..με υγεια και χαρα :)