Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Τερσανάς - Ακρωτήρι Χανίων

Αγαπημένο μου ιστολόγιο σου έλειψα;
Ε λοιπόν επιστρέφω σήμερα  με μια ανάρτηση αφιερωμένη σε μια πολύ όμορφη παραλία πολύ κοντά στα Χανιά.
Ο λόγος για τη γραφική παραλία του Τερσανά στο Ακρωτήρι των Χανίων, ιδιαίτερα αγαπητή σε πλήθος ντόπιων, αλλά και πιοψαγμένων τουριστών.
Η παραλία βρίσκεται μέσα σε έναν μικρό όρμο, που την προστατεύει από τους δυνατούς ανέμους και δε σηκώνει ποτέ κύμα, δίνοντάς της ένα συγκριτικό πλεονέκτημα.
Είναι μια μικρή σε μέγεθος παραλία με σκούρα πατημένη άμμο, καθαρά γαλαζοπράσινα νερά, αβαθής, κατάληλη για τα παιδιά και προσφέρει όλες τις ανέσεις που μπορεί να ζητήσει κάποιος.
Έχει ξαπλώστρες, καντίνα για καφέδες, πίστα beach volley, σκιερά αλμυρίκια, αλλά στις μέρες αιχμής ο συνωστισμός μπορεί να αποτελέσει πονοκέφαλο στον καθένα.
Ο Τερσανάς είναι ανάμεσα στις 2 δημοφιλέστερες παραλίες της ευρύτερης περιοχής του Ακρωτηρίου, τον κοσμοπολίτικο Καλαθά και τον πασίγνωστο από την ταινία Αλέξης Ζορμπάς Σταυρό, οπότε όποιος δεν ικανοποιηθεί με τις 2 προαναφερόμενες παραλίες, καταλήγει στον Τερσανά για μια πιο χαλαρή και με λιγότερο κόσμο βουτιά.
Απέχει 13 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Χανίων, αποτελώντας ουσιαστικά τη θαλάσσια συνέχεια του χωριού Χωραφάκια, με ένα μικρό ψαρολίμανο στην ανατολική μεριά του κλειστού κόλπου, που αποτελείται από δύο ισοϋψείς λόφους με φρυγανώδη βλάστηση και ηφαιστιογενή πετρώματα, απ' όπου η θέα της παραλίας, αλλά και προς τον κόλπο των Χανίων είναι υπέροχη.
Εγώ την επισκέφθηκα χτες για πρώτη φορά και μου άρεσε ιδιαίτερα, τη συνιστώ ανεπιφύλακτα, τόσο στους Χανιώτες, όσο και στους επισκέπτες.
Ο Τερσανάς αποτελεί μια καλή επιλογή για ήσυχες και ευχάριστες διακοπές, έστω και μικρής διάρκειας, όποιος την επισκεφθεί δε θα το μετανιώσει.4 σχόλια:

chaniabee !!!! είπε...

Τόσες φωτογραφίες και σε μια δεν είδα τον ταρσανά που πείρε το όνομα του η περιοχή!!!! Κάνεις όμορφη δουλειά φίλε!!! Παρακολουθώ το μπλοκγ σου και χαίρομαι με την προσπάθεια που κάνεις να αναδείξεις τα μέρη του νομού μας! !!!

Δασκαλάκης Ιάκωβος είπε...

Αυτό με τον ταρσανά που λες δεν το γνωρίζω, αλλιώς θα το βαζα.
Δεν υπάρχει κάτι ούτε στο ίντερνετ που να το αναφέρει, που είναι ο ταρσανάς ακριβώς για να καταλάβω

chaniabee !!!! είπε...

Στην 4η φωτογραφία δίπλα ακριβώς στο κτήριο υπάρχει ένα πέτρινο τόλ! Αυτός είναι ένας ταρσανάς οπού έβαζαν τα καΐκια τους (μάλλον αν δεν κάνω λάθος) οι ενετοί! Από εκεί και το όνομα της περιοχής! Βέβαια η παρανομία και η ασυδοσία σε αυτήν την χώρα όπως το κτήριο που κτίστηκε ακριβώς δίπλα του, δεν αφήνει ορισμένα πράγματα να φανούν!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Ωραία τα θαλασσινά λημέρια σας φίλε Κρητικέ.
Συγχαρητήρια για την ανάδειξη!