Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

"Δεν πληρώνω ΕΡΤ": Ένα νέο διαδικτυακό κίνημα!!!!!

Ένα νέο διαδικτυακό κίνημα, έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό στο διαδίκτυο, το "Δεν πληρώνω την ΕΡΤ" στα χνάρια του πασίγνωστου "Δεν πληρώνω" στα διόδια.
Έτσι λοιπόν μέσω του facebook αλλά και μπλόγκερ από όλη την Ελλάδα, μεγάλωσε αυτή η προσπάθεια και το γκρουπ πλέον στο facebook αριθμεί πάνω από 100.000 μέλη.
Οι εμπνευστές αυτού του κινήματος θέλουν με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν την αντίθεση και την αγανάκτησή τους στο χαράτσι που πληρώνουν οι Έλληνες στην ΕΡΤ, όταν καλούνται να εξοφλήσουν τη ΔΕΗ.
Το "καπέλο" της ΕΡΤ- όπως και τα δημοτικά τέλη- στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος είναι παλιά "αμαρτία" στη τσέπη των καταναλωτών. Ωστόσο, η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τις συνεχείς αυξήσεις στους λογαριασμόυς της ΔΕΗ προκαλούν αγανάκτηση και οδηγούν εκ νέου τους πολίτες σε ξεσηκωμό.
Η διαδικασία που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να αποφύγει το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ έχει να κάνει με την άρνηση αναγνώρισης χρέους. Δηλαδή: Αν κάποιος σου χρεώνει μία υπηρεσία ή ένα προϊόν που εσύ δε θες να χρησιμοποιήσεις(όπως το τηλεοπτικό πρόγραμμα) μαζί με μία υπηρεσία που εσύ αποδέχεσαι και χρειάζεσαι(για παράδειγμα ηλεκτρικό ρεύμα), σε ένα ενιαίο τιμολόγιο, λογαριασμό ή άλλο, μπορείς να απαιτήσεις να πληρώσεις μόνο το δεύτερο.
Σε περίπτωση που ο πιστωτής δε δεχτεί τη πληρωμή, πηγαίνεις στο Παρακαταθηκών και Δανείων και καταθέτεις μόνο το ποσό της υπηρεσίας που αποδέχεσαι και όχι το υπόλοιπο. Το γραμμάτιο που παίρνεις από το Ταμείο Παρακαταθηκών πρέπει στη συνέχεια να κατατεθεί στη ΔΕΗ. Αρκετοί από όσους προβαίνουν στην παραπάνω διαδικασία, ισχυρίζονται πως δεν έχουν τηλεόραση και άλλοι επισημαίνουν απλά πως η συγκεκριμένη χρέωση είναι απαράδεκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: