Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ημερίδα στο πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας

Εκπαίδευση στην ανάπτυξη ιδεών και περιβαλλοντική ηθική ήταν το θέμα της επιμορφωτικής βιωματικής ημερίδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε, σήμερα στο Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης. Την ημερίδα οργάνωσε το γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.
Την ομιλία χαιρέτησαν ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Γιάννης Φίλης και ο διευθυντής ης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γιάννης Κανδαράκης.
Τα θέματα της ημερίδας ήταν μια ήπια ανθρωποκεντρική προσέγγιση των περιβαλλοντικών αξιών, οικολογική θεώρηση της περιβαλλοντικής ηθικής και μπορεί η νομοθεσία να προστατέψει αξίες όπως το τοπίο; Η ημερίδα έγινε σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων.
Παρακολούθησα από κοντά την ημερίδα μιας και είδα την ανακοίνωση στην εφημερίδα, αν και απευθυνόταν σε καθηγητές και μπορώ να πω ότι ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα, παρότι κυμάνθηκε σε πολύ θεωρητική βάση, με τον κάθε ομιλητή θέματος να εκθέτει τις απόψεις του και μετά οι παρευρισκόμενοι εξέθεταν με ερωτήσεις τις απορίες τους, δημιουργώντας μια εποικοδομητική συζήτηση.
Παρακολούθησα τα 2 από τα 3 θέματα που παρουσιάστηκαν και σίγουρα θα ξαναπαρακολουθήσω ανάλογες ημερίδες στο μέλλον, γιατί ενθουσιάστηκα με το αντικείμενο της ημερίδας, δηλαδή με έκανε να προβληματιστώ ηθικά απέναντι στην αντιμετώπισή μου προς το περιβάλλον και την ευρύτερη έννοια του όρου.
Παράλληλα είχα την ευκαρία να επισκεφθώ για πρώτη φορά και το Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας που απέχει λίγα χιλιόμετρα από τα Χανιά.
Δασκαλάκης Ιάκωβος

Δεν υπάρχουν σχόλια: