Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Συνέλευση για τη Μονάδα Νεογνών Χανίων

Σε ανοιχτή συνέλευση καλεί το Συντονιστικό Αγώνα για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) Χανίων την Τετάρτη 23 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.
Σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει:
'Το κλείσιμο της Μονάδας Νεογνών στο Νοσοκομείο Χανίων δεν θα μπορούσε να αφήνει αδιάφορη την τοπική κοινωνία. Το προηγούμενο διάστημα γονείς που βίωσαν την τραυματική εμπειρία της νοσηλείας του νεογέννητου μωρού τους, γιατροί που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ξεπερνώντας την αντοχή του «μέσου ανθρώπου», εκπρόσωποι συλλογικών φορέων που έχουν κάθε λόγο να στέκονται με ευαισθησία στο ζήτημα, αιρετοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και πολίτες που προβληματίζονται για το παρόν και το μέλλον της τοπικής κοινωνίας, είχαμε μια πρώτη συνάντηση. Δημιουργήσαμε το Συντονιστικό Αγώνα για τη ΜΕΝΝ με αίτημα την άμεση στελέχωση και την επαναλειτουργία της Μονάδας με κάλυψη των θέσεων εξειδικευμένου προσωπικού που απαιτούνται για να λειτουργήσει καλύπτοντας την εντατική νοσηλεία νεογνών, με επαρκές, σταθερό και μόνιμο προσωπικό σε ειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.
Είχαμε μια πρώτη συνάντηση μέσα από το ψήφισμα που απευθύνουμε σε όλους, φορείς, Σωματεία αλλά και πολίτες της ευρύτερης περιφέρειας των Χανίων. Μπορούμε να γίνουμε περισσότεροι και όλοι μαζί να προχωρήσουμε σε όλες της αναγκαίες δράσεις, ώστε να πάρουν οι αρμόδιοι τις γενναίες αποφάσεις που αναλογούν στην περίσταση.
Είναι σαφές ότι τίποτα δεν θα κερδίσουμε αν δεν αγωνιστούμε γι’ αυτό. Ο αγώνας για την Εντατική Μονάδα Νεογνών στα Χανιά είναι αγώνας για την υπεράσπιση της ίδιας της ζωής και της ελπίδας για τον τόπο μας. Αυτός ο αγώνας μας αφορά όλους! Ας τον στηρίξουμε με τη συμμετοχή μας'.
www.protothem.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: