Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Νέα πεζοδρόμια στα Χανιά

Εδώ και περίπου ένα μήνα στο κέντρο των Χανίων και συγκεκριμένα κατά μήκος της οδού Κυδωνίας, έχουν ξυλωθεί όλα τα πεζοδρόμια και από τις 2 πλευρές του δρόμου, με σκοπό να κατασκευαστούν νέα στη θέση τους.
Είναι ένα έργο με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ και είχε προκηρυχθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή επί Βιρβιδάκη.
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να πετάνε έτσι τα λεφτά των δημοτών και δη στις κατασκευές πεζοδρομίων κάθε λίγο, τη στιγμή που άλλα θέματα που ταλανίζουν την πόλη των Χανίων όπως το τι θα γίνει με το νοσοκομείο και το στρατόπεδο Μαρκόπουλου παραμένουν άλυτα.
Οι αρμόδιοι ισχυρίζονται ότι μέχρι τις 20 Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής των πεζοδρομίων, πάνω που θα αρχίσει να ζωηρεύει η τουριστική κίνηση.
Σήμερα κατέφθασαν οι πρώτοι τουρίστες στα Χανιά και σίγουρα μια εικόνα με μερεμέτια στο κέντρο των Χανίων δεν τιμά κανέναν, ενώ σίγουρα επηρεάζεται και η πελατειακή κίνηση  στα εμπορικά καταστήματα της οδού Κυδωνίας.
Πάντως σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες η κατάσταση έχει βελτιωθεί, ενώ εντύπωση μου έκανε και το γεγονός, ότι δεν κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητα, που άλλες φορές σε τρελαίνουν και δε σε αφήνουν να περάσεις στην απέναντι μεριά του δρόμου.
Δασκαλάκης Ιάκωβος

Δεν υπάρχουν σχόλια: