Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Κισσαμίτικο Καρναβάλι 2012

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου έγινε την περασμένη Κυριακή, τελευταία της Αποκριάς στο Καστέλι, το περίφημο Κισσαμίτικο καρναβάλι, το μεγαλύτερο στα Χανιά.
Μπορεί να μην έχει τη φήμη, την προσέλευση και την αίγλη του Ρεθυμνιώτικου, αλλά και πάλι πάνω απο 10 καρναβαλικές ομάδες με εντυπωσιακά άρματα παρέλασαν κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου της κωμόπολης του Καστελιού.
Ο κόσμος δεξιά και αριστερά του δρόμου ήταν πολύς παρακολουθώντας τις θεματικές των αρμάτων που είχαν ως επίκεντρο, τι άλλο την ρημάδα την οικονομική κρίση, αλλά και μερικά άρματα είχαν πιο ανάλαφρα μηνύματα.
Ο καρνάβαλος ήταν απαίσιος, ενώ το τελευταίο άρμα με το γιγάντιο ποδήλατο ήταν μακράν το καλύτερο, επίσης και το άρμα από το χωριό Πλάτανος με θέμα ένα μεγάλο ταύρο και τους περισσότερους καρναβαλιστές ήταν για μένα το καλύτερο.
Πρώτη φορά πήγα στο καρναβάλι του Καστελιού, γιατί βαρέθηκα το Ρεθυμνιώτικο, αλλά και γιατί θα γινόταν της κακομοίρας στο Ρέθυμνο, οπότε σκέφτηκα την επιλογή του Καστελιού και για οικονομικούς λόγους, ελέω βενζίνης.
Ακολουθούν πάρα πολλές και εντυπωσιακές εικόνες από το Κισσαμίτικο καρναβάλι.


1 σχόλιο:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Το λαϊκό χιούμορ είναι αστείρευτο.
Το απέδειξε και αυτό το καρναβάλι και μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς.