Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Το κρύο της αρκούδας.

Ο τίτλος της ανάρτησης περιγράφει απόλυτα την κατάσταση που ζούμε το τελευταίο δεκαήμερο στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά, τόσο μέσα στην πόλη όσο και στα ενδότερα.
Την προηγούμενη εβδομάδα η τριήμερη συνεχόμενη κακοκαιρία με τις καταιγίδες, τους ανέμους, αλλά κυρίως το χιόνι στα Λευκά Όρη, κατέβασαν επικίνδυνα τη θερμοκρασία κάτω από τους 10 βαθμούς, χτες το βράδυ συγκεκριμένα στα Χανιά το θερμόμετρο έδειχνε μόνο 7 βαθμούς και να έχεις και τη ΔΕΗ να σου κόβει συνέχεια το ρεύμα λόγω βλάβης.
Έβρεξε επίσης αρκετά τις τελευταίες μέρες, αν και έχει κοπάσει από χτες και σήμερα είναι λίγο πιο γλυκός ο καιρός, εντάξει το πρωί και το βράδυ το κρύο δεν παλεύεται, λίγο να κάτσεις έξω γίνεσαι κρασάτος.
Σήμερα έχει εναλλαγή λιακάδας με συννεφιές, το κρύο είναι πιο υποφερτό αλλά και πάλι σου τρυπάει τα κόκκαλα (ήλιος με δόντια που λέμε) και επειδή το πετρέλαιο πλέον αποτελεί είδος πολυτελείας, έχουν πάρει φωτιά τα τζάκια και οι ξυλόσομπες, αφού καυσόξυλα διαθέτουμε αρκετά.
Τα πολλά χιόνια στις Μαδάρες σε συνδυασμό με την τρομερή υγρασία που έχει πάντα στην Κρήτη, κάνουν την κατάσταση αφόρητη για τους γέρους με ρευματοπάθειες, αλλά και εμείς οι νεότεροι το νιώθουμε στο πετσί μας (ή το δαγκώνουμε σύμφωνα με τη νεοελληνική αργκό).
Το καλό με όλη αυτή την τεράστια ποσότητα χιονιού που έχει σκεπάσει τις Μαδάρες, είναι ότι τα αποθέματα νερού που θα υπάρχουν στο νησί το καλοκαίρι με το λιώσιμο του χιονιού θα είναι πάμπολλα και έτσι δε θα αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα λειψυδρίας του 2010, εφόσον και οι βροχές είναι της αντίστοιχης περσινής διάρκειας.
Μήπως πρέπει να αρχίσουν να τρέμουν ο Αρνιακός και ο Αρναούτογλου με τη μετεωρολογική μου ανάλυση;
Λέω μήπως;
:P

Δεν υπάρχουν σχόλια: