Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Μύρισε άνοιξη!!!!!

Με αφορμή κάποιες αγροτικές εργασίες που πρέπει να κάνω αυτό τον καιρό, όπως το κλάδεμα στο αμπέλι μου για να μπορέσει να εκπτυχθεί η νέα ανθοφορία, πήρα το έναυσμα να γράψω αυτό το άρθρο και η αιτία βεβαίως είναι οι υπέροχες εικόνες από την ανοιξιάτικη κρητική ύπαιθρο, όπου μετά το πέρας των πολικών θερμοκρασιών και των βροχών που μας έσπασαν τα νεύρα για 3 μήνες, τα λουλούδια σιγά σιγά ανθίζουν και η φύση γεμίζει χρώματα.
Αυτά τα χρώματα αποτυπώνονται σε όλο τους το μεγαλείο, που αλλού, στα χωράφια.
Χιλιάδες φυτά από ανθισμένες και γιγαντιαίες βρούβες έχουν κατακλύσει το αμπέλι μου, αλλά και όλα τα χωράφια στο χωριό μου αυτή την εποχή, αναπαριστώντας ένα απέραντο κίτρινο λειβάδι.
Επίσης είχα την ευκαιρία να δω και μια φωλιά με επωασμένα αυγά από κοτσίφια, την οποία και απαθανάτισα, τα οποία έχουν ένα πράσινο χρώμα, ενώ όταν έπιασα ένα αυγό δεν ήταν ζεστό, διότι οι γονείς έλειπαν είτε προς αναζήτηση τροφής, είτε φοβήθηκαν από την εκεί παρουσία μου.
Η φωλιά βεβαίως παρέμεινε άθικτη, ελπίζω να μην την ανακαλύψει κάποιο φίδι και φάει τα αυγά.
Ακόμα ανάμεσα στα δάση από τις βρούβες, πετούσαν πάρα πολλές μέλισσες παίρνοντας τη γύρη τους, οπότε αυτό σημαίνει ένα πράγμα.
Η άνοιξη είναι προ των πυλών μας επιτέλους και τα ομορφότερα χρώματα της φύσης είναι μπροστά μας!!!
Παρακάτω δημοσιεύω κάποιες εικόνες από την ανθισμένη κρητική ύπαιθρο.
                                                     
                                                   Τα απέραντα λειβάδια με τις βρούβες

Δεν υπάρχουν σχόλια: